• Woonunits in huiselijke sfeer

    Verpleeghuis Norschoten

    Verpleeghuis Norschoten 1
  • Verpleeghuis Norschoten 2
  • Verpleeghuis Norschoten 3
  • Verpleeghuis Norschoten 4
  • Verpleeghuis Norschoten 5
  • Verpleeghuis Norschoten 6
  • Verpleeghuis Norschoten 7

Het pand aan de Kweekweg in Barneveld is bedoeld om circa 80 bewoners op basis van kleinschalig wonen zorg te verlenen. Het verzorgingshuis bestaat uit 6 woongroepen die vanuit een “binnenstraat” bereikbaar zijn. Deze woningen hebben een eigen voordeur en fungeren als zelfstandige wooneenheden. Daarnaast bevindt zich in het pand een recreatieruimte, diverse kantoorruimten, een bibliotheek/mediatheek en een winkel. Belangrijk uitgangspunt in dit project was om in de 6 woonunits een huiselijke sfeer te creëren.

Interieurontwerp

Beijer Advies is in dit project zeer nauw betrokken geweest bij het ontwerp en realisatie van het interieur. Samen met de werkgroep inrichting zijn functionele eisen vastgesteld die door Beijer Advies verder zijn vertaald naar een compleet interieurontwerp. Resultaat is een ontwerp dat enerzijds aansluit bij het ontwerp en uitgangspunten van de bouwkundig architect en anderzijds aansluit bij de functionele en esthetische eisen van de bewoners en medewerkers van Norschoten.

Naast het interieurontwerp heeft Beijer Advies samen met een werkgroep de gehele inventaris van servies, meubilair t/m medische hulpmiddelen en accessoires in kaart gebracht. Hierdoor was er in het begin van het traject een compleet overzicht van de benodigde inventaris beschikbaar per ruimten. Dit overzicht was een belangrijk hulpmiddel voor het bewaken van de begroting,  het inkopen van producten  en het  uiteindelijk inrichten en beheren van de ruimten.